‘Inwoners Diemen houden zich goed aan coronamaatregelen’

Inwoners van Diemen houden zich steeds beter aan de dringende oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven en alleen naar buiten te gaan voor een boodschap of een klein ommetje. Dat concludeert de gemeente in haar dagelijkse bericht over de coronacrisis in Diemen. ‘’Ook de regels om geen drukke plekken op te zoeken en altijd minimaal 1,5 meter afstand te houden werden goed opgevolgd. Deze maatregelen zijn en blijven nodig voor de bestrijding van corona en het beperken van de druk op de zorgcapaciteit. Politie, handhavers van de gemeente en straatcoaches letten actief op de opvolging van de regels, maar ze kunnen niet overal tegelijk zijn. De eigen verantwoordelijkheid blijft een grote rol spelen. Maar tot nu toe kon het blijven bij een aantal waarschuwingen en is er slechts één bekeuring uitgedeeld.’’ De gemeente raadt verder aan om rond de komende Paasdagen en de ramadan vanwege het aanhoudende gezondheidsrisico geen religieuze bijeenkomsten te houden, ondanks de door de regering daartoe aangekondigde uitzondering tot 30 personen. De kerken in Diemen hebben eerder al aangegeven dat advies ook op te volgen.