Medewerker ICS Diemen stal 25.000 euro van credit cards

Een medewerker van credit card bedrijf International Card Services ICS, dat gevestigd is op bedrijventerrein Bergwijkpark in Diemen-Zuid, heeft voor bijna 25.000 euro van klanten kunnen stelen. De man moest drie dagen de cel in en kreeg een taakstraf van 140 uur. Ook moest hij het gestolen geld en 10.000 extra schadevergoeding betalen. Dat blijkt uit een uitspraak in hoger beroep van het Gerechtshof Amsterdam, meldt RTLZ. De dader werkte ruim twaalf jaar bij het Diemer bedrijf maar werd vorig jaar op staande voet ontslagen nadat na een onderzoek was gebleken dat hij in minstens vijf gevallen had gesjoemeld met creditcards van klanten. ‘’Op kinderlijk eenvoudige wijze had de man daarbij bijna 25.000 euro van klanten achterover weten te drukken. Van overleden of in het buitenland wonende klanten liet hij nieuwe creditcards met pincode aanmaken, en die naar een gewijzigd adres sturen,’’ aldus RTLZ. Volgens de man zou hij daarmee geen kwade bedoelingen hebben gehad maar ICS onder druk hebben willen zetten om een einde te maken aan misstanden bij het creditcardbedrijf.