Stroom van kritiek op vergunning Diemer biomassacentrale

Het besluit van de provincie Noord-Holland om Vattenfall de natuurvergunning te verlenen voor de bouw van een grote biomassacentrale in Diemen krijgt veel kritiek. Zo noemt partijleider Thierry Baudet van Forum voor Democratie het besluit op Twitter ‘bizar’. Anderen stellen dat ‘Diemen er niet blij van zal worden’, ‘Dit kan toch niet’, ‘domheid alom’ of spreken van ‘misdadig beleid’. Op de Facebook-pagina van diemerkrant.nl wordt onder meer gesteld ‘dat het tijd wordt om Noord-Holland te verlaten’. De politieke partijen in Diemen wijzen vooral op de rechtszaak die loopt tegen een eerder al verleende vergunning. Zo stelt Ons Diemen: ‘’Ons Diemen is en blijft tegen de biomassa centrale van Vattenfall. De provincie heeft nu verklaard dat zij voornemens zijn de vergunning te verlenen. Als een zaak onder de hamer is bij de rechtbank, dan is het goed gebruik enige terughoudendheid te betrachten. Met deze publicatie van het voornemen loopt de provincie vooruit op de uitspraak van de rechtbank te Haarlem. Dat kan je best betitelen als vooringenomen en arrogant.’’ De Ouderenpartij Diemen denkt dat het in de verwachting lag dat de provincie de vergunning af zou geven: ‘’Ik ben heel benieuwd hoe de eerder aangespannen rechtszaak bij de rechtbank in Haarlem gaat aflopen. Ik zou me kunnen voorstellen dat ook tegen de natuurvergunning een zaak wordt aangespannen,’’ aldus fractieleider Peter Prins.