Diemen laat snelle stijging aantal coronabesmettingen zien

In Diemen neemt het aantal bij de GGD bekende besmettingen met het coronavirus veel sneller toe dan in alle andere gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland. Diemen kreeg er donderdag weer vier nieuwe besmettingen bij waarmee het totale aantal is opgelopen naar 36. Op 1 april waren er in Diemen pas 16 besmettingen bekend zodat dat aantal in tien dagen tijd met 125 procent is gestegen. In Amsterdam zijn nu 1015 besmettingen bekend vergeleken met 698 begin deze maand, een toename met net 50 procent. Ook in de andere gemeenten in de regio, zoals Uithoorn en Ouder-Amstel, is sprake van een toename met rond de 50 procent. De regio Amsterdam-Amstelland als geheel telde gisteren 1345 bekende besmettingen, dat is 53 procent meer dan op 1 april. Bij die cijfers voor Diemen passen twee kanttekeningen. In de eerste plaats gaat het nog altijd om relatief lage getallen waarbij een geringe toename al snel tot een hoog percentage kan leiden. Daarnaast wijst de GGD Amsterdam er steeds weer op dat het werkelijke aantal besmettingen overal veel hoger ligt.