Bruggen

Ophaalbruggen Diemen paasweekend dicht voor pleziervaart

De beide ophaalbruggen over de Weespertrekvaart in Diemen, de Diemerbrug en de Venserbrug, blijven het hele Paasweekeinde gesloten voor pleziervaartuigen. Voor zover dat nodig is gaan de bruggen alleen open voor de beroepsvaart. Vorige week zondag bleven de Diemer ophaalbruggen ook al dicht voor de pleziervaart. De maatregel houdt verband met het vaarverbod voor de Amsterdamse grachten en omliggend gebied dat door de gemeente Amsterdam is afgekondigd. Verder zijn er hier en daar ook maatregelen tegen groepen wielrenners of motorrijders. Daarbij gaat het echter niet over locaties op het grondgebied van Diemen. De extra maatregelen gelden in ieder geval tot en met maandag 13 april. Het bestuur van de Veiligheidsregio beslist volgende week of verlenging noodzakelijk is.