Cordaan

Twee bewoners De Diem overleden aan corona, drie besmet

In verpleeghuis De Diem in Diemen zijn twee mensen overleden aan het coronavirus. Nog eens drie bewoners zijn positief getest en bij drie bestaat een verdenking van corona. Dat meldt Het Parool zaterdag in een artikel over de situatie in verzorgingstehuizen in de Amsterdamse regio. De Diem aan de Arent Krijtstraat telt in totaal 78 bewoners. Het Parool laat ook de 87-jarige Barendina Vis, die in De Diem woont, aan het woord: “Het valt niet mee, het is best eenzaam. Ik ben blij als de hulp komt. Héérlijk, héérlijk. Dan heb ik nog een praatje. Ik neem mijn petje voor ze af.” Haar kinderen, die de boodschappen beneden neerzetten, ziet ze vanuit haar raam buiten staan. “Dan geniet ik.” Ze moet positief blijven, zegt ze. In totaal is in Diemen tot vrijdag bij 37 mensen een coronabesmetting vastgesteld maar het werkelijke aantal ligt volgens de GGD Amsterdam hoger. Sinds het begin van april zijn er daarmee in Diemen 17 bekende besmettingen bijgekomen.