Dodenherdenking Diemen dit jaar met bescheiden ceremonie

De Dodenherdenking op 4 mei zal in Diemen, ondanks de strikte coronamaatregelen, niet ongemerkt passeren. Er zal dit jaar overdag een zeer bescheiden ceremonie zonder publiek plaatsvinden. Een kleine afvaardiging van het college van B&W en van het comité Diemen 1940-1945 zal bloemen leggen bij het monument bij het gemeentehuis. Daarbij kunnen helaas wegens de corona-maatregelen geen anderen aanwezig zijn. De overige kransen en bloemen die normaal gesproken gelegd worden, zullen door de gemeente neergelegd worden bij het monument. Van de korte plechtigheid en van de toespraken van burgemeester Boog en van de voorzitter van het Comité Diemen 1940-1945, mevr. Kroonenberg, zal een videoregistratie worden gemaakt. Die zal op 4 mei vanaf 19.00 te zien zijn via de communicatiekanalen van de gemeente. Het Nationaal Comité heeft alle blazers van Nederland ook opgeroepen om op 4 mei om 19.58 uur het Taptoesignaal mee te spelen vanuit huis. Verder is de uitnodiging om na de twee minuten stilte het Wilhelmus thuis mee te zingen.