De Diem en Berkenstede krijgen snel een ‘quarantainer’

Cordaan wil binnen enkele dagen een quarantainer plaatsen bij de twee verpleeghuizen in Diemen, de Diem en Berkenstede. In zo’n glazen containerhuisje kunnen familieleden de bewoners van een verpleeghuis zonder gevaar bezoeken. Ook de twee verpleeghuizen in Diemen laten al weken geen ander bezoek toe. De gemeente Diemen verleent alle medewerking aan realisering van die plannen. Diemen zal ook financiële steun verlenen aan het plan, heeft burgemeester Erik Boog laten weten. ‘’Ik vind dit een prachtig initiatief. Het is zo mooi dat er creatieve oplossingen ontstaan om toch contact mogelijk te maken met de bewoners van de verpleeghuizen,’’ aldus Boog. Cordaan, dat beide instellingen in Diemen beheert, heeft al een dergelijke voorziening kunnen plaatsen bij een verpleeghuis in Amsterdam. Cordaan heeft een deel van de financiën voor Diemen al rond maar voorzitter Philles van Baayen voert nu ook een inzamelingsactie via Facebook. Mensen die een bijdrage willen leveren, kunnen haar mailen op phillesvanbaaijen@hotmail.com.