Buitenlust

Gemeente Diemen houdt vast aan woningplan Buitenlust

De gemeente Diemen wil het maken van plannen om enkele tientallen woningen te bouwen op een speelveld in de wijk Buitenlust niet opschorten. De bewonersgroep Buitenlust Groen maakt zich zorgen over de geopperde online-participatie van omwonenden ‘juist in een tijd dat veel mensen zich grote zorgen maken over het coronavirus, ieders gezondheid en de onzekerheden die de maatregelen tegen het virus met zich meebrengen’. Maar de gemeente stelt dat het tekort aan sociale woningen een groot probleem blijft. ‘’Daarom schorten we het maken van de plannen niet tot nader order op, maar houden we voorlopig wel vast aan de fysieke informatiebijeenkomsten met de bewoners,’’ aldus een brief aan de omwonenden. De gemeente hoopt dat het in september mogelijk zal zijn alsnog een inloopbijeenkomst te houden waar de drie inmiddels gemaakte modellen besproken kunnen worden. Een datum voor die bijeenkomst wordt, gezien de onzekerheid rond corona, echter nog niet bepaald. ‘’Als na september nog geen bewonersbijeenkomsten georganiseerd mogen worden overwegen wij de drie modellen alsnog online te presenteren. U krijgt dan de mogelijkheid om met ons in gesprek te gaan en te reageren op deze modellen.’’