Kransen gelegd bij monument Diemen met beperkte ceremonie

Een kleine afvaardiging van het college van B&W van Diemen en van het comité Diemen 1940-1945 heeft vanochtend in een beperkte ceremonie namens de gemeente, het comité en andere organisaties kransen en bloemstukken gelegd bij het herdenkingsmonument achter het gemeentehuis. Burgemeester Boog en voorzitter mevr. Kroonenberg van het comité hebben daarbij een toespraak gehouden. Bij de ceremonie mochten vanwege de coronabeperkingen verder geen belangstellenden aanwezig zijn. Van de plechtigheid is 4 mei vanaf 19.00 uur een video-registratie te zien op de communicatiekanalen van de gemeente. In heel Diemen hebben veel bewoners gevolg gegeven aan de oproep om de vlag de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers. Verder heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei alle blazers van Nederland opgeroepen om om 19.58.30 uur het Taptoesignaal mee te spelen vanuit huis. Verder is de uitnodiging om na de twee minuten stilte het Wilhelmus thuis mee te zingen.