Wethouder Sikkes reikt honderdste afvalgrijper in Diemen uit

Wethouder Matthijs Sikkes van den Berg van milieu heeft de honderdste afvalgrijper in Diemen uitgereikt aan Natasja Kloosterman en Jasper Vet, bewoners van Plantage de Sniep. De gemeente Diemen stelt die afvalgrijpers gratis beschikbaar aan inwoners die willen helpen om het zwerfafval in de buurten op te ruimen. Doordat veel meer mensen thuis zijn, is de hoeveelheid afval sterk toegenomen wat leidt tot volle prullenbakken en andere afvalproblemen. Sikkes: ”Natasja en Jasper gaven aan regelmatig te gaan varen en ze willen dan ook het water en de waterkant schoonmaken. Dat is natuurlijk geweldig. Door hen te bedanken, bedanken we eigenlijk al die Diemenaren die helpen ons dorp schoon te houden. Zeker in deze tijd is het erg fijn dat inwoners en gemeente samen zorgen dat het een beetje schoon blijft. Het allerbeste is het natuurlijk als dat niet nodig is en alles netjes in de prullenbakken terecht komt.” Wie mee wil helpen Diemen schoon te houden en ook een afvalgrijper thuisbezorgd wil krijgen, kan zich melden bij het klant contact centrum van de gemeente via (020) 31 44 888.