Duran sportcentrum en zwembad in Diemen-Zuid weer open

Het Duran Sportcentrum en zwembad in Diemen-Zuid gaat om maandag 11 mei weer open. Daarbij geldt wel een strikt landelijk protocol met voorwaarden. Op die eerste dag is het zwembad open voor zwemlessen voor kinderen tot en met 12 jaar voor diplomazwemmen A (diepe bad), B, C en zwemvaardigheid. Vanaf dinsdag 12 mei is in beperkte mate weer banenzwemmen mogelijk. Daarvoor geldt een maximum aantal deelnemers en een éénrichtingsverkeer in het bad, terwijl inhalen niet is toegestaan. In het algemeen gelden de hygiëne- en gedragsregels van het Rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu RIVM, met name voor afstand houden en beperking van drukte. In het hele zwembad zijn vaste éénrichtingroutes, de douches zijn buiten gebruik, betalingen gebeuren uitsluitend per pin. Verder is met ingang van maandag buiten sporten in groepen voor alle leeftijden toegestaan, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Er vinden geen wedstrijden plaats en kleedkamers of douches blijven gesloten. De Diemense sportverenigingen bekijken hoe ze deze verruiming binnen de regels goed in kunnen vullen.