Vernieuwing Hartveldseweg in centrum Diemen is bijna klaar

De vernieuwing en herindeling van de Hartveldseweg tussen de Burg. Bickerstraat en de Arent Krijtsstraat in het centrum van Diemen nadert zijn voltooiing. Afgelopen dagen is de aannemer bezig geweest met de asfaltering van de rijbaan richting Amsterdam A10. De rijbaan richting Diemen Centrum is inmiddels afgerond en in gebruik genomen door het autoverkeer. Dat betekent dat de tijdelijke bypass langs de Weespertrekvaart nu weer wordt verwijderd. Fietsverkeer moet voorlopig nog wel omrijden via Diemen-Zuid. De komende week moet nog wel de nieuwe tramhalte voor lijn 19, die wordt verplaatst naar de andere kant van de kruising, worden geplaatst. Het is de bedoeling dat het autoverkeer richting Amsterdam vanaf 15 mei weer gebruik kan maken van de Hartveldseweg en dan niet meer om hoeft te rijden door het centrum van Diemen. In dezelfde week wordt ook de nieuwe tramhalte in gebruik genomen.