Vattenfall houdt vast aan bouw biomassacentrale in Diemen

Vattenfall lijkt ondanks de vele protesten nog altijd vast te houden aan de plannen voor een grote biomassacentrale in Diemen. ‘’In 2040 willen we stadsverwarming in Amsterdam-Oost, Diemen en Almere helemaal CO2-vrij te hebben gemaakt. Dan gebruiken we dus geen aardgas meer. Om dat mogelijk te maken, ontwikkelen we een brede mix van duurzame warmtebronnen waaronder een biomassacentrale in Diemen,’’ schrijft Vattenfall NL op Twitter. Het energiebedrijf reageert daarmee op de aanhoudende kritiek op de plannen voor Diemen. Vorige week nog sprak stadsdeel Amsterdam-Oost zich uit tegen het aansluiten van stadswarmtenetten in de hoofdstad op die in Diemen te bouwen centrale. Ook is recent weer gewezen op het feit dat de Diemense installatie gebruik zal maken van uit het buitenland afkomstig hout, met name uit Estland en Canada. Vattenfall NL beschikt inmiddels wel over alle vereiste vergunningen voor de Diemer centrale maar heeft nog niet meegedeeld wanneer de bouw zal beginnen.