Politie zoekt inbreker Diemen-Zuid die in de camera kijkt

De politie zoekt een inbreker die op zaterdagavond 29 februari bij een inbraak in een woning aan de Griend in Diemen-Zuid rechtstreeks in een beveiligingscamera kijkt. De man klimt die avond rond 19.35 uur over het tuinhek. Hij heeft daarbij een rugzak bij zich. Vervolgens voert hij met spullen uit zijn rugzak handelingen uit bij de achterdeur van de woning en gaat op een gegeven moment naar binnen. Beelden van binnen laten zien dat de man met een zaklamp in zijn hand de woning doorzoekt. De camera lijkt hij niet op te merken, want daar kijkt hij recht in en zijn gezicht is dan heel duidelijk te zien. Uiteindelijk verlaat de man zo’n tien minuten na aankomst de woning weer. Hij gaat wederom door de achterdeur en heeft op dat moment twee tassen in zijn hand. Deze tassen had hij eerder niet bij zich. De man verlaat via de tuindeur de tuin. De bewoners hebben bij terugkomst vastgesteld dat enkele elektronische apparaten zijn gestolen. De politie vraagt aan wie de verdachte herkent of anderszins informatie heeft zich te melden via de opsporingstiplijn: 0800-6070, het tipformulier op www.politie.nl of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.