Buurt Rode Kruislaan Diemen krijgt nieuw park met speelplaats

Met een vanwege de coronamaatregelen bescheiden feestelijke bijeenkomst heeft wethouder Matthijs Sikkes – Van den Berg deze week samen met kinderen uit de buurt de natuurspeelplaats aan de Rode Kruislaan in het centrum van Diemen geopend. De natuurspeelplaats is onderdeel van een park met ruimte voor spelen, bewegen en ontmoeten. Het nieuwe parkje is bijzonder, omdat het niet alleen een speelplek is, maar ook een tiny forest kent en een amfibieënpoel. De speelplek is mede bedacht door de bewonersgroep De Flatmakers van bewoners van de Rode Kruislaanflats. Sikkes: ‘’Het meest trots ben ik op de bewoners die zich zo voor deze plek hebben ingezet. Door hun betrokkenheid is er nu een heel bijzondere plek die de hele buurt een zetje omhoog geeft. Ik ben er ook trots op dat we als gemeente hier zo’n mooie combinatie van fijn speelplezier voor de jeugd en duurzame natuurontwikkeling hebben kunnen neerzetten. We hebben ingezet op hele leuke speeltoestellen, maar tegelijkertijd op aan biodiversiteit en klimaatadaptie. Dat levert samen een prachtresultaat op.’