Diemen maakt starterslening voor koophuis meer bereikbaar

De gemeente Diemen maakt startersleningen voor de aankoop van een woning meer bereikbaar. De maximale aankoopprijs wordt gebaseerd op de Nationale Hypotheek Garantie (de NHG-grens) van momenteel 310.000 euro. Momenteel geldt voor de starterslening in Diemen een maximale aankoopprijs van 245.000 euro voor nieuwbouwwoningen en 225.000 euro voor bestaande woningen. Door prijsstijgingen van woningen in Diemen zijn die bedragen volgens de gemeente niet meer reëel. Het gevolg was ook dat er in 2019 en 2020 geen startersleningen konden worden toegewezen. ‘’Met deze aanpassing is de verwachting dat weer meer woningstarters in aanmerking gaan komen voor een starterslening. Een ander voordeel van de nieuwe verordening is dat deze meegroeit met toekomstige veranderingen in wet- en regelgeving en in de NHG-grens,’’ aldus de gemeente. De wijzigingen worden aangebracht in de verordening starterslening die van toepassing is op inwoners die twee jaar in Diemen wonen en op mantelzorgers en terugkeerders.