Duran-zwembad in Diemen-Zuid blijft de hele zomer open

Het zwembad in het F.B. Duransportcentrum in Diemen-Zuid zal vanwege de coronacrisis ook in de zomermaanden geopend zijn. Normaal gesproken sluit het zwembad in de zomer voor zes weken de deuren, omdat er dan betrekkelijk weinig gebruik van wordt gemaakt en om te zorgen dat er schoonmaak en onderhoud kan plaatsvinden. Omdat de verwachting is dat veel Diemenaren de zomervakantie nu anders, bijvoorbeeld thuis, zullen doorbrengen, is besloten toch open te gaan. Bovendien heeft schoonmaak en onderhoud de afgelopen weken al plaats kunnen vinden. Hoe de programmering van het zwembad er uit komt te zien (zwemles, banenzwemmen, vrij zwemmen), wordt binnenkort bekend gemaakt. In het zwembad blijven de hygiëne- en gedragsregels van het Rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu RIVM gelden, met name voor afstand houden en beperking van drukte. In het hele zwembad zijn vaste éénrichtingroutes, de douches zijn buiten gebruik, betalingen gebeuren uitsluitend per pin..