Sportveld Diemen

Gemeente wil honkbalclub TIW Survivors uit Diemen verdrijven

B&W van Diemen willen het plan om honk- en softbalclub TIW Survivors, die al tientallen jaren in Diemen bestaat, uit de gemeente te verdrijven naar Amsterdam doorzetten. Dat is nodig om op sportpark De Diemen ruimte te maken voor twee hockeyvelden voor de nog jonge Hockeyvereniging Diemen. Ook kunnen er dan een extra voetbalveld, handbalveld en een beachveld worden aangelegd. Het college heeft de raad nu om 2,5 miljoen euro gevraagd om het sportpark aan te passen en wil dat nog voor de zomer behandeld zien worden. Wethouder Jeroen Klaasse van Sport: ‘’Met het voorstel zoals het er nu ligt, kunnen we op termijn zo’n 800 extra sporters de ruimte bieden. Dat is natuurlijk goed nieuws voor de Diemense sportontwikkeling. Bovendien is het mooi dat we het burgerinitiatief om een hockeyclub in Diemen te vestigen ook echt kunnen honoreren. Tegelijkertijd is het jammer dat honkbalclub TIW/Survivors plaats moet maken. De ruimte is beperkt in Diemen en we moeten daar dus keuzes in maken, ook als het gaat om sportvoorzieningen. In dit geval hebben we de prioriteit gegeven aan een aantal veelbeoefende sporten. Dat raakt TIW/Survivors hard en ik heb ook alle begrip voor die emoties, want de vereniging is in de loop der jaren goed geworteld in de Diemense samenleving.’’