overschot afval

Meer dan 100 bonnen voor illegaal dumpen afval in Diemen

In Diemen zijn handhavers er dit jaar al in 118 gevallen in geslaagd te achterhalen wie illegaal afval heeft gedumpt bij de afvalcontainers of elders in de gemeente. Die overtreders moeten in die gevallen 120 euro betalen voor het verwijderen van hun afval. In heel 2019 werden 115 van dat soort ‘bonnen’ uitgedeeld, heeft een woordvoerster van de gemeente Diemen meegedeeld. ‘’Als er bijplaatsingen zijn waarvan we de overtreder kunnen achterhalen, dan betaalt de betrokkene de kosten van het verwijderen ad 120 euro.’’ Handhavers van de gemeente Diemen hebben de afgelopen maanden hun handen vol gehad aan de coronacrisis en de controle op de daarbij geldende beperkingen. De afgelopen twee weken is de focus inmiddels weer wat meer op afval gelegd. Omdat veel mensen thuis werken of meer tijd hebben, wordt er ook in Diemen veel meer afval aangeboden dan in normale tijden. De gemeente en afvalbedrijf Meerlanden dringen er daarbij herhaaldelijk op aan geen afval naast de containers of elders te dumpen.