Veel geld opgenomen na stelen bankpas van Diemenaar (89)

De politie is op zoek naar twee mannen die ervan worden verdacht op zaterdag 22 en zondag 23 februari 2020 geld op te hebben genomen met een bankpas die zo goed als zeker eerder werd gestolen van een 89-jarige inwoner van Diemen. Op die zaterdag rond 11.40 uur neemt het slachtoffer geld op bij een geldautomaat van de ING aan de Ouddiemerlaan in Diemen. Op weg naar huis wordt hij in de lift van zijn wooncomplex, ook gelegen aan de Ouddiemerlaan, aangesproken door een onbekende man. Die vraagt of de 89-jarige man geld kan wisselen en dat kan. Tijdens het wisselen van het geld ziet hij dat de onbekende zijn portemonnee aanraakt, maar hij schenkt daar verder geen aandacht aan. De volgende zondagavond merkt hij dat hij zijn bankpas mist. Als hij zijn saldo checkt, ziet hij dat er twee keer een flink geldbedrag is afgeschreven. Iemand heeft zaterdag geld opgenomen bij een geldautomaat van ABN Amro op het Wilhelminaplantsoen in Diemen en zondag bij een geldautomaat op de Middenweg in Amsterdam. Van die beide pintransacties zijn beelden. Hierop is te zien dat twee verschillende mannen apart van elkaar geld opnemen met de bankpas. Het is niet duidelijk of de verdachten op deze beelden ook verantwoordelijk zijn voor de diefstal van de bankpas. De bankpas is vermoedelijk gestolen door de onbekende in de lift. Op politie.nl is het signalement van alle verdachten omschreven. Wie informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen met de politie via het tipformulier, tel. 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.