Diemen ziet groei van aantal inwoners tot 2024 afzwakken

De groei van het aantal inwoners van Diemen zal de komende jaren minder snel gaan dan tot nu toe werd gedacht. Dat betekent dat Diemen niet in 2024 de eerder geplande 35.000 inwoners zal halen. Dat blijkt uit een opgave in een nota aan de gemeenteraad. Diemen haalde vorig jaar de 30.000e inwoner binnen. Eind dit jaar zal de stand volgens de huidige planning staan op 31.895 inwoners. Volgend jaar zou het aantal inwoners van Diemen echter eenmalig dalen door sloop van een studentencomplex in Diemen-Zuid. B&W rekenen er in die prognose op dat de 50 geplande woningen op de hoek van de Arent Krijtstraat volgend jaar bewoond kunnen zijn. In 2022 kunnen er dan rond de 600 inwoners bijkomen, met name in Plantage de Sniep (foto) en doordat enkele grote appartementencomplexen in Holland Park dan worden opgeleverd. Verwacht wordt dat de eerste woningen in de uitbreidingswijken Holland Park West en Zuid in 2023 opgeleverd worden waarmee in dat jaar een bevolkingssprong van 2.000 inwoners kan worden gemaakt. Uiteindelijk zou de gemeente dan op 1 januari 2024 34.235 inwoners tellen terwijl eerder was uitgegaan van 35.435.