Gemeente zet strandje aan De Diem opnieuw op de agenda

De gemeente Diemen wil opnieuw bekijken of het mogelijk is een strandje aan te leggen aan de Diem. Op Facebook pagina’s van groepen uit Diemen wordt regelmatig om zo’n strandje gevraagd. In het verleden is door de gemeente uitgebreid onderzoek gedaan naar de haalbaarheid, de kosten en de gevolgen voor de natuur bij het aanleggen van zo’n recreatievoorziening. Ondanks dat er al een subsidie toegezegd was door de provincie, is het plan echter uiteindelijk in de bestemmingsplanprocedure gestrand. ‘’Dit jaar gaan we opnieuw de mogelijkheden voor een strandje aan De Diem onderzoeken. Naast een herijking van de rapporten naar de natuurwaarden van de omgeving wordt ook de bestemmingsplanprocedure opgestart,’’ schrijven B&W. Dat past in het voornemen om meer mensen te laten genieten van het groene buitengebied als een plek voor rust en ontspanning. Een eerste raming van de aanlegkosten van het strandje bedraagt 285.000 euro exclusief de bijkomende onderzoekskosten.