Huishoudens Diemen besparen via spel op energierekening

Een aantal huishoudens in Diemen hebben via het energiebespaarplan Powersave Game tot een kwart op hun energierekening kunnen besparen. Dat betekent dat ze in veel gevallen enkele honderden euro’s per jaar minder aan energie kwijt zijn. Dat hebben de initiatiefnemers meegedeeld bij de uitreiking van de prijs, een dinerbon voor 150 euro van Jacob’s Kitchen in OurCampus Diemen-Zuid, door wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg aan de familie Huisman die met 36 procent de grootste besparing heeft bereikt. Powersaver Game is een initiatief van Hogeschool Inholland Diemen, Universiteit Utrecht, Daarom Duurzaam Diemen en Duurzaam Dorp Diemen. De deelnemers zijn uitgedaagd om in drie weken 15% te besparen op het energieverbruik. Jan Dirk Fijnheer, ontwikkelaar van het spel: ‘’De resultaten zijn verbluffend. De gemiddelde besparing is opgelopen tot 26% en de verwachting is dat dit blijvend is. De huishoudens besparen honderden euro’s op de energiejaarrekening en hebben hun global footprint significant verkleind.’’ Jorrit Leijting van de Initiatiefgroep Duurzame energie en Leo Smits, raadslid voor de Onafhankelijke Partij Diemen, hebben samen initiatief genomen om Powersaver Game in Diemen te introduceren, met als doel inwoners van Diemen meer regie over hun energieverbruik te geven. Vervolgens hebben Daarom Duurzaam Diemen en Duurzaam Dorp Diemen hun naam aan dit duurzame initiatief verbonden en de hoofdprijs beschikbaar gesteld.