Vij horecabedrijven in Diemen mogen terrassen vergroten

Vijf horecabedrijven in Diemen hebben tot nu toe van de gemeente vergunning gekregen om hun terras te vergroten. Dat zijn Grand Café Cheers op het Diemerplein, Café ’t Pandje in de Ouddiemerlaan, Café Restaurant Het Wapen van Diemen bij het Duran sportcomplex in Diemen-Zuid (archieffoto), Brasserie Drusius in winkelcentrum Diemen-Zuid en Paviljoen Puur in Over-Diemen. Dat blijkt uit berichten van  burgemeester Erik Boog op sociale media. De horecabedrijven én terrassen mogen maandag, Tweede Pinksterdag, weer open maar dan moet wel worden voldaan aan de verplichte 1,5 meter afstand. In juni mogen de horecabedrijven binnen maximaal 30 gasten tegelijk ontvangen, uitgezonderd personeel, maar per 1 juli wordt dat verhoogd naar 100 personen. ”Het wordt de komende tijd een beetje proefdraaien. We zullen waarschijnlijk tegen een paar onduidelijkheden of dilemma’s aanlopen maar daar zullen we het gesprek over aangaan en gezamenlijk tot oplossingen komen. Het is wel nodig dat we ons allemaal aan de regels en adviezen blijven houden,” aldus Boog.