Terrassen zijn ook bij de horeca in Diemen weer open gegaan

Bij de horecabedrijven in Diemen zijn vandaag, 1 juni, de deuren en ook de terrassen weer open gegaan. Na zo’n twee-en-een-halve maand beperkt te zijn geweest tot bezorgen of afhalen konden horecabedrijven als Grand Café Cheers op het Diemerplein (foto), het Wapen van Diemen in Diemen-Zuid, Le Bistro langs de Muiderstraatweg en Brasserie Drusius in winkelcentrum Diemerplein weer gasten verwelkomen. In de eerste uren na het ‘openingssein’ om 12.00 uur liep het ondanks het fraaie zomerweer overigens nog niet overal storm. Binnen mogen de horecabedrijven voorlopig niet meer dan dertig bezoekers tegelijk toelaten, op de in veel gevallen vergrote terrassen geldt geen maximum. Wel moet daar anderhalve meter afstand tussen de tafeltjes worden aangehouden. Ook verder gelden er vanwege de coronacrisis nog strikte beperkingen. Vanaf 1 juli zijn binnen weer maximaal 100 bezoekers mogelijk.