Zomerse drukte bij ophaalbruggen Diemen weer als vanouds

In de Weespertrekvaart door Diemen en bij de twee Diemer ophaalbruggen is de zomerse drukte deze Pinksterdagen weer als vanouds. Op sommige momenten liggen er langs de Prins Hendrikkade/Muiderstraatweg of langs de Loswal vijf of meer pleziervaartuigen te wachten om door de Diemer- of Venserbrug te kunnen varen. Als die open gaan, dan leidt dat regelmatig tot tien minuten of meer wachttijd voor autoverkeer, fietsers en voetgangers. De ophaalbruggen van Diemen zijn rond de coronacrisis weken lang in het weekend niet geopend voor de pleziervaart maar nu is de situatie ook op het water weer zo goed als normaal. Zo mogen op pleziervaartuigen weer meer dan twee opvarenden zitten. Ook in de Amsterdamse wateren, het doelwit van veel vaarverkeer door Diemen, is varen weer volledig toegestaan.