Sportveld Diemen

Honkbalclub TIW-Survivors start petitie om in Diemen te blijven

Honk- en softbalclub TIW-Survivors is een petitie gestart om in Diemen te kunnen blijven. Dat verzoekschrift is inmiddels ruim 200 maal ondertekend. De al sinds de jaren 60 in Diemen bestaande vereniging moet tegen haar zin verdwijnen van Sportpark Diemen naar Amsterdam. Op Sportpark Diemen moet daarmee ruimte gemaakt worden voor hockeyvelden en voor een extra voetbalveld voor SV Diemen. ‘’Honk- en softbal vereniging TIW-Survivors wordt gedwongen te verhuizen naar een locatie in de Amsterdam waar geen ruimte is voor training en wedstrijden. Dit is de doodsteek voor een vereniging die is gegroeid en allerlei positieve initiatieven heeft ontplooid,’’ schrijft het bestuur op wwwtiwsurvivorsdiemen.petities.nl. De gemeente Diemen ‘dumpt een vereniging met historie, leden en vrijwilligers die al jaren actief zijn binnen de gemeente, zomaar rücksichtlos over de gemeentegrens zonder uitzicht op een toekomst.’ De petitie vraagt concreet een voorstel aan de gemeenteraad om Sportpark Diemen aan te pakken, dat deze maand besproken moet worden, terug te trekken tot er een fatsoenlijke oplossing gepresenteerd wordt voor TIW-Survivors.