Winkelcentrum Diemerplein moet snel looproutes aanbrengen

Met de eigenaar van het winkelcentrum Diemerplein en de winkeliersvereniging daar is een plan opgesteld voor looproutes en bijbehorende aanduidingen. Deze dienen op korte termijn te worden aangebracht, deelt de gemeente Diemen mee in een overzicht van coronamaatregelen. Verder is de winkeliersvereniging bezig met verbetering van de aanpak in een aantal winkels en de doorgangen. Om welke winkels dat gaat deelt de gemeente verder niet mee. ‘’De overleggen die hiermee gepaard gaan kosten helaas meer tijd dan verwacht,’’ aldus een brief aan de raad. Ook met OurCampus in Diemen zijn afspraken gemaakt over looproutes en aanduidingen. De maatregelen voor de supermarkten, dus ook die in Diemen, zijn op basis van nieuwe RIVM-adviezen voor het schoonmaken van winkelwagentjes en mandjes versoepeld. Er kan nu worden volstaan met een onbemand ‘schoonmaakstation’ waar de klant zelf het mandje of de winkelwagen kan reinigen.