Ruim 1.100 aanvragen ondernemers Diemen voor coronasteun

De gemeente Diemen heeft in totaal 977 aanvragen voor levensonderhoud en nog eens 136 aanvragen voor bedrijfskapitaal op grond van de overheidsregelingen rond de coronacrisis ontvangen. Daarvan waren er per 1 juni 547 afgehandeld. Bij financiƫle nood wordt de aanvraag met voorrang afgehandeld of is er een voorschot verstrekt. Vanaf 1 juni is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor de eerste Tozo-regeling (Tozo 1). Wel kan sinds 1 juni tot uiterlijk 30 september een aanvraag worden ingediend voor de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers 2 (Tozo 2). Die is bedoeld voor levensonderhoud van zelfstandig ondernemers voor vier maanden. De Tozo 2-regeling staat ook open voor mensen die geen gebruik hebben gemaakt van Tozo 1. Het belangrijkste verschil met Tozo 1 is dat bij Tozo 2 wel rekening gehouden wordt met het inkomen van de partner, waardoor er minder ondernemers voor in aanmerking zullen komen.

(archieffoto)