Petrusschool

Scholen, sportpark en theater ook in Diemen weer open

Ook in Diemen gaan de voorzieningen na de coronasluiting de komende tijd weer open. Zo gaan de basisscholen in Diemen maandag 8 juni weer over op normale tijden. Dat volgt op de conclusie van het RIVM dat er geen aanwijzingen zijn voor een toename van de verspreiding van het coronavirus van kinderen op medewerkers, tussen kinderen onderling, of van medewerkers op kinderen. Ook spelen kinderen geen belangrijke rol bij de verspreiding van het virus. Wel blijven er een reeks voorwaarden en beperkingen gelden. Zo mogen ouders niet op het schoolplein of in de school komen en gaat iedereen na school direct naar huis of de BSO. Verder zijn op Sportpark De Diemen de vanwege corona geplaatste afsluitingshekken weer verwijderd. Daarmee is het sportpark, inclusief de speelplek, weer vrijelijk toegankelijk. De Stichting Welzijn Diemen heeft meegedeeld dat de Kinderzomerspelen dit jaar wel doorgaan. Dat gebeurt echter dit keer met een maximum aantal deelnemers in een tent op het grasveld bij het Duran sportcentrum in Diemen-Zuid. Theater de Omval in het centrum van Diemen is vorige week weer begonnen met filmvoorstellingen.