Diemen start campagne voor inwoners met geldproblemen

De gemeente Diemen start een campagne om inwoners die geldproblemen hebben of daarin terecht dreigen te komen vroegtijdig te helpen. Daartoe is nieuw communicatiemateriaal ontwikkeld om te voorzien in informatie over schuldhulpverlening, maar vooral ook om het taboe op het gesprek over schulden te doorbreken. Dat omvat een aantal folders die worden verspreid bij ketenpartners en hulporganisaties in Diemen, zoals de MaDi, buurthuizen en de Voedselbank. Zij krijgen ook de beschikking over een animatiefilmpje dat de schuldenproblematiek bespreekbaar maakt. Wethouder Matthijs Sikkes-Van den Berg: ‘’Geldproblemen zijn in de eerste plaats heel vervelend voor de mensen die ze hebben. Het kost soms erg veel moeite om er alleen een oplossing voor te vinden en erover praten is zeker niet gemakkelijk. Maar als er niets aan gedaan wordt, worden problemen snel groter. Wij kunnen er als gemeente een rol bij spelen om aan oplossingen te werken. Een belangrijke eerste stap is wel om er het gesprek over aan te gaan. Met de gemeente of met andere hulpverleners. Daarom ben ik blij met het nieuwe materiaal. Dat helpt mensen op een laagdrempelige manier mogelijk van de schroom af om ondersteuning te zoeken.’’ Diemenaren die in gesprek willen met een schuldhulpverlener van MaDi kunnen elke werkdag bellen tussen 9-12 uur met de gemeente op 020 3144888.