Politie Diemen gaat weer meer letten op fietsen en scooters

De politie van Diemen gaat de komende tijd weer meer letten op overtredingen door fietsers en mensen op scooters. Vooral het gebruiken van de mobiele telefoon tijdens het rijden kan op de aandacht van de politie rekenen. Bij een overtreding zal de politie ook een bekeuring uitdelen. β€˜β€™De afgelopen weken hebben wij een toename geconstateerd van verkeersdelicten. We zien dat met name op de fiets of de scooter de overtredingen toenemen. De fiets en de scooter worden deze zomermaanden vaker gebruikt en dus is deze toename ook helemaal niet zo gek. Toch willen wij u er op attenderen dat ook voor deze vervoermiddelen de verkeersregels gelden en dat wij bij een geconstateerde overtreding verbaliseren zullen optreden. In verband met de verkeersveiligheid gaat onze extra aandacht uit naar het vasthouden van de mobiele telefoon tijdens het fietsen,’’ meldt de politie van Diemen/Ouder-Amstel.