Sportveld Diemen

TIW-Survivors blijft doorvechten tegen vertrek uit Diemen

Honkbalclub TIW-Survivors heeft een lange brief gestuurd aan de leden van de gemeenteraad in een laatste poging om in Diemen te kunnen blijven spelen. De raad praat vanavond, donderdag 11 mei, in een virtuele vergadering over het plan om op Sportpark Diemen twee hockeyvelden en een extra voetbalveld aan te leggen. Daarmee zou TIW-Survivors, dat al sinds de jaren zestig in Diemen speelt, worden verdreven naar Amsterdam. Daar is, op het terrein van OVVO, echter onvoldoende ruimte zodat het voortbestaan van TIW-Survivors op het spel staat, aldus voorzitter Gregor Rossen: ‘’Met de huidige plannen is er geen enkele toekomst voor TIW-Survivors.’’ Dat is volgens Rossen in tegenspraak met een belofte van burgemeester Erik Boog die eerder stelde: ‘’ “De belangrijkste randvoorwaarde voor verplaatsing van uw vereniging is voor ons een garantie op voldoende veld/speelcapaciteit voor honkbal zowel als softbal. Wanneer de door ons te onderzoeken alternatieven deze garantie niet kunnen bieden, dan zal wat ons betreft van verplaatsing van uw vereniging vooralsnog geen sprake zijn.” Rossen somt ook op hoe de gemeente vaak niet of nauwelijks met TIW Survivors heeft gecommuniceerd over de plannen. De clubvoorzitter kondigt aan dat de vereniging naar de rechter zal stoppen als Diemen volhardt in de plannen: ‘’Meerdere juristen hebben daarbij aangegeven dat de verenging zeer sterk staat. De gemeente heeft in het proces veel steken laten vallen, er wordt geen invulling gegeven aan de garantie op speelcapaciteit en een onmiddellijke verhuizing zou niet billijk of redelijk zijn. De kans dat de rechter de gemeente gelijk geeft in een dergelijk proces wordt in geschat als zeer laag.’’