Claudia Sträter blijft

In Diemen gevestigde modebedrijf FNG zit in zwaar weer

Het Vlaamse modebedrijf FNG van onder meer Miss Etam en Claudia Sträter, dat zijn Nederlandse hoofdkantoor heeft op bedrijventerrein Stammerkamp in Diemen, verkeert financieel in zwaar weer. FNG heeft door extra afschrijvingen vorig jaar een verlies geleden van 292 miljoen euro en gaat gebukt onder een schuldenlast van 735 miljoen euro, dat is anderhalf keer de jaaromzet. Dat komt vooral doordat FNG de laatste jaren een aantal dure overnames heeft gepleegd. Al eerder werd een aantal filialen, ook in Nederland, gesloten. Het Belgische bedrijf wil de termijnbetalingen op een aantal leningen opschorten. FNG wordt al enige tijd onder de loep genomen door de Belgische beurswaakhond en heeft daarnaast ook nog eens te maken met interne bestuursproblemen. De nu gepubliceerde cijfers over 2019 zijn nog altijd voorlopig. Het bedrijf analyseert momenteel alle activiteiten en laat daarbij alle opties open. Over de vestiging in Diemen wordt in het persbericht over de jaarcijfers niets vermeld.