Diemen Nieuws

Gemeenteraad Diemen: hockey er in maar honkbal er uit

Een meerderheid van de gemeenteraad van Diemen is voor de herinrichting van Sportpark Diemen. De raad wil daar ook de vereiste 2,5 miljoen euro voor beschikbaar stellen. Dat betekent dat er nieuwe velden komen voor de nog jonge hockeyvereniging Diemen, een extra veld voor SV Diemen en een veld voor volleybal. Honkbalvereniging TIW-Survivors, die sinds de jaren zestig in Diemen speelt, wordt daarmee echter verdreven uit Diemen. De collegepartijen GroenLinks, PvdA en D66 alsmede de VVD spreken van een moeilijke beslissing en keuzes maar een ‘nette en acceptabele oplossing’ voor de honkbalvereniging en zijn er gelukkig mee dat hockey in Diemen gespeeld kan worden. Andere partijen hebben echter nog veel vragen over de plannen en met name de gevolgen voor TIW-Survivors. Het bestuur van de honkbalvereniging zelf heeft aangekondigd juridische stappen te ondernemen tegen het gedwongen vertrek uit Diemen.