Diemen plaatst hartjesboom voor overledenen aan corona

De gemeente Diemen gaat voor de overledenen aan het coronavirus in Diemen een herdenkingsboom planten. Zo wil de gemeente op een speciale en waardige manier stilstaan bij het leed in deze bijzondere periode en de overledenen met liefde herdenken. De gemeente heeft gekozen voor een Katsuraboom, ook wel de hartjesboom genoemd. Burgemeester Erik Boog: ‘’Het coronavirus zorgde en zorgt ook in Diemen voor veel verdriet, in de eerste plaats door het overlijden van dierbaren. Veel bewoners van onze zorgcentra De Diem en Berkenstede zijn helaas slachtoffer geworden, maar het virus treft ook mensen daarbuiten. Voor al die mensen willen we een tastbare plek in Diemen creëren waar de overledenen met liefde herdacht kunnen worden en nabestaanden herinneringen kunnen delen die hen troosten. Ik vind dat belangrijk omdat veel nabestaanden door de coronamaatregelen niet op een goede manier afscheid kunnen nemen van hun dierbaren. Dat kan overigens ook gelden voor diegenen die in deze tijd iemand door een andere oorzaak dan corona verliezen. Laat deze boom ook hen troost bieden.’’ De gemeente heeft nog geen plek gekozen voor de boom maar roept inwoners op om daarvoor suggesties te doen. Dat kan via de Facebookpagina van de gemeente en van de burgemeester. Ook wordt nog nagedacht over het moment en de wijze van onthulling.