Politie zoekt scooterrijder na aanrijding bij station Diemen

De politie is op zoek naar de bestuurder van een scooter die op woensdag 3 juni rond 18.00 uur betrokken was bij een aanrijding op de Ouddiemerlaan bij station Diemen. Daar stak een vrouw op dat moment de straat over tussen het voor de gesloten overweg wachtende autoverkeer door. Ze passeerde het stilstaande verkeer dat echter op het moment van oversteken net weer in beweging kwam. De vrouw kwam in aanraking met een scooter en raakte hierbij gewond. In eerste instantie leken die verwondingen mee te vallen maar in het ziekenhuis bleek dat ze een gecompliceerde dubbele botbreuk had opgelopen. Hoewel de bestuurder van de scooter in eerste instantie nog hulp verleent, is zijn identiteit tot op heden nog onbekend. Het Team Ernstige Verkeersongevallen TOEV van de politie Amsterdam heeft het ongeval in onderzoek en komt graag in contact met de scooterbestuurder of eventuele getuigen. De bestuurder van de scooter is ongeveer 17 tot 19 jaar oud, had witte krullen en reed op een kleine wit met groene scooter. Vele omstanders zagen het ongeval gebeuren en hebben hulp verleend, onder andere vanuit wachtende auto’s. Wie inlichtingen kan geven, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.