Hart van Troost voor overledenen corona vaart door Diemen

Op zondag 12 juli vaart het Hart van Troost een aantal maal over de Weespertrekvaart door Diemen. Het Hart van Troost is een boot die komende week een toch door de Amsterdamse wateren start en bedoeld is als eerbetoon aan de overledenen van de afgelopen maanden. Het moet de nabestaanden een hart onder de riem te steken. Zij hebben door corona onder soms heel moeilijke omstandigheden afscheid moeten nemen, wat rouwen extra moeilijk maakt. Nabestaanden kunnen op het Hart van Troost een bloem met een persoonlijke boodschap achterlaten voor de persoon die zij missen. ’s Avonds wordt het Hart verlicht met honderden LED-lampjes. Burgemeester Boog van Diemen zal de boot op zondagavond 12 juli in Diemen verwelkomen. Hij zal dan bekend maken waar de herdenkingsboom komt die de gemeente gaat planten ter herinnering aan de overledenen in de coronaperiode. ‘In onze zorgcentra De Diem en Berkenstede waren helaas heel wat slachtoffers te betreuren, maar ook daarbuiten zijn mensen getroffen. Dat heeft veel verdriet opgeleverd, met name voor de nabestaanden die niet op een goede manier afscheid konden nemen. Door dit Hart van Troost en door straks de hartjesboom op een mooie plek te planten zorgen we dat er gelegenheid is voor herdenking, troost en een waardig afscheid.’ Nabestaanden kunnen op www.hartvantroost.nl tot en met 10 juli gratis een bloem aanvragen. Deze wordt dan op het Hart gelegd. De bloem kan bestemd zijn voor iemand die overleden is in deze moeilijke tijd.