Sportveld Diemen

OnsDiemen waarschuwt voor hinder na vernieuwing sportpark

OnsDiemen waarschuwt dat de uitbreiding en vernieuwing van Sportpark Diemen tot meer hinder en parkeeroverlast kan leiden voor omwonenden in Plantage de Sniep. Dat komt onder meer doordat een bomen- en struikenrij die nu geluid tegen houdt zal verdwijnen. ‘’Wanneer de natuurlijke barriere verdwijnt dan is overlast voor de achterliggende woonwijk van licht en geluid niet meer uit te sluiten,’’ schrijft ons Diemen op Facebook en in een paginagrote advertentie. Parkeren wordt moeilijker omdat het gebruik van Sportpark Diemen straks meer buiten de zomer geconcentreerd is. Momenteel speelt daar honkbalclub TIW Survivors in de zomer maar die club moet uit Diemen verdwijnen. Daarvoor in de plaats komt Hockeyclub Diemen dat net als de bestaande gebruiker SV Diemen meer in de wintermaanden speelt. ‘’De balans van sportaanbod gedurende het hele jaar verdwijnt. Met de nieuwe plannen wordt er overwegend buiten de zomer actief sport bedreven.’’ aldus de plaatselijke partij op Facebook en in een paginagrote advertentie. De gemeenteraad moet vanavond, 2 juli, een besluit nemen over de plannen voor uitbreiding en vernieuwing van Sportpark Diemen.