Politie pakt op A1 bij Diemen na achtervolging man zonder rijbewijs

 

De politie heeft dinsdagmiddag op de A1 bij Diemen een man aangehouden die reed met een ongeldig verklaard rijbewijs. De bestuurder reed met een hoge snelheid zigzaggend door het verkeer. De agenten gaven de bestuurder een volgteken waar hij in eerste instantie aan leek te voldoen maar op het laatste moment toch er vandoor ging. Even later lukte het de politie toch voor hem te gaan rijden en de auto langzaam tot stoppen te dwingen. Toen de auto bijna stil stond probeerde de bestuurder er toch weer vandoor te gaan maar daarbij reed hij achter tegen de politiewagen aan. De 27-jarige man uit Bussum werd aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs, verkeersgevaarlijk rijgedrag en het veroorzaken van een ongeval. Omdat in de auto resten van verdovende middelen werden aangetroffen, werd een speekseltest gevorderd. Daaraan weigerde de man mee te werken. Aan het bureau is later wel een bloedproef door een arts afgenomen. Op dezelfde dag werden in Maarheze, Apeldoorn en op de A1 bij Naarden ook automobilisten zonder rijbewijs en/of verzekering gepakt.