Sportveld Diemen

Raad Diemen stemt in met verbannen van TIW-Survivors

Een grote meerderheid van de gemeenteraad van Diemen heeft donderdagavond ingestemd met herinrichting van Sportpark Diemen en daarmee het verbannen van honkbalclub TIW-Survivors. Alleen de plaatselijke partijen Ouderenpartij Diemen en Ons Diemen stemden tegen het plan. TIW-Survivors zou nu moeten gaan spelen bij OVVO in Amsterdam maar zegt daar verder geen toekomst te zien. Het bestuur beraadt zich daarom met juristen over verdere stappen. De honkbalsite The Dutch baseball hangout is verbijsterd: ‘’Aangezien TIW Survivors en OVVO samen zo’n vijftien teams hebben wordt dit een organisatorische ramp. OVVO beschikt slechts over één combiveld waarbij het sofbalveld geïntegreerd is in het rechtsveld van het honkbalveld. Op deze manier is het onmogelijk om twee wedstrijden tegelijkertijd te laten spelen. Hoewel de KNBSB een negatief advies had gegeven, heeft de gemeenteraad van Diemen dit achteloos naast zich neergelegd. Blijkbaar was het belang van hockey groter. De gemeente Diemen heeft al lang een wens van een hockeyclub. Daarvoor is op initiatief van de gemeente een hockeyclub opgericht. Je kunt je afvragen of er werkelijk behoefte was aan een hockeyclub. Als dat zo was geweest, zou je zeggen dat er toch allang één was opgericht. In het ergste geval stoppen veel leden (van OVVO en TIW-Survivors) er gewoon mee. Dit verlies van nog meer actieve spelers mag de gemeente Diemen zich aanrekenen. Maar ach, daar zal het vast niet wakker van liggen. Ze houdt er immers een mooi hockeycomplex aan over.’’