Grote verkeershinder rond Diemen verwacht door werk A10 Noord

 

Rijkswaterstaat verwacht grote verkeershinder in de wijde omgeving, ook in Diemen, van de volledige afsluiting van de A10 Noord buitenring tussen knooppunt Watergraafsmeer tot het knooppunt Coenplein. Dit deel van de ringweg is aan nieuwe asfaltering toe. Die werkzaamheden beginnen op 31 juli om 21.00 uur en duren tot 10 augustus 05.00 uur. Ook alle tussenliggende af- en opritten, zoals die bij Zeeburg, worden afgesloten. Rijkswaterstaat heeft de werkzaamheden al lang van te voren gepland in de zomer in de verwachting dat er dan weinig verkeer zou zijn. Door de coronacrisis blijven echter veel mensen thuis en is het op de weg vrijwel net zo druk als in andere tijden. De afsluiting kan leiden tot lange files op de A1 voor Diemen maar ook voor veel sluipverkeer door Diemen. Bij een eerdere afsluiting van de Zeeburgertunnel is gebleken dat veel automobilisten op de A10 richting Noord die worden afgeleid naar de A1 dan de eerste of tweede afslag Diemen-Noord nemen om hun weg verder door Diemen te zoeken. Daarnaast zal verkeer uit IJburg en omgeving zijn weg moeten vinden via de Diemerpolderweg naar de A1 of A9.

(archieffoto)