Ideeen gezocht voor winkel-centrum Gruttoplein in Noord

De gemeente gaat op termijn werkzaamheden uitvoeren in het gebied rondom winkelcentrum Gruttoplein in Diemen-Noord. Dat hangt samen met de renovatie van de wijk Vogelweide gevolgd door het Scheepskwartier. ”Dat geeft kansen om met bewoners van Diemen-Noord te kijken wat er anders of beter kan bij het winkelcentrum. Met elkaar zoeken we naar ideeen, wensen of tips om de inrichting van de openbare ruimte mooier en gezelliger te maken voor alle bewoners,” schrijft de gemeente in een bericht aan buurtbewoners. Zij kunnen een vragenlijst invullen via www.diemen.nl, zoeken op Winkelcentrum Gruttoplein. Op basis van de resultaten wordt een eerste schetsontwerp gemaakt dat naar verwachting in het najaar van 2020 klaar is. De gemeente wil dat daarna met geinteresseerde bewoners bespreken om uiteindelijk een definitief ontwerp te maken. De werkzaamheden in dit deel van Diemen-Noord zullen niet voor eind volgend jaar in uitvoering worden genomen.