Politie houdt rood-licht controle bij overweg station Diemen

Handhavers van ProRail hebben vrijdagmorgen samen met de politie van Diemen een korte controle gehouden op rood-licht rijders bij de overweg in de Ouddiemerlaan bij Station Diemen. Ook BOA’s van de afdeling incidentenbestrijding van ProRail waren bij de actie betrokken. Bij die controle is minstens één proces-verbaal uitgeschreven voor het negeren van de rood knipperende overweglichten, heeft de officier van dienst bij ProRail meegedeeld. Zoals bij elke overweg in Nederland geldt het voorschrift ‘stoppen tot het rode licht is gedoofd’ hoewel dat zowel door automobilisten als door fietsers/scooterrijders regelmatig wordt overtreden. Ook lopen veel voetgangers nog altijd door rood licht om de net aangekomen trein te halen.

(archieffoto)