Forse boete horecabedrijf Diemen wegens corona-overtredingen

De gemeente Diemen heeft een forse boete opgelegd aan een niet nader genoemd Diemer horecabedrijf omdat de coronaregels op verschillende manieren niet werden nageleefd, ook niet na een formele waarschuwing. Verder is een illegaal feest geconstateerd op een afgesloten plek in het buitengebied van Diemen. Herhaling daarvan zal tot een hoge dwangsom leiden voor de organisatoren. Dat heeft burgemeester Erik Boog meegedeeld op sociale media. Diemen zal de komende tijd deze strenge handhaving doorzetten omdat het aantal geconstateerde corona-besmettingen blijft toenemen. Ook in de winkelcentra zal extra gecontroleerd worden en worden bezoekers en ondernemers aangesproken als ze zich niet aan de regels houden. In Diemen komt voorlopig echter geen plicht een mondkapje te dragen. Wel start vrijdag een experiment in een deel van Amsterdam. ‘’Een mondkapjesplicht voor de rest van Amsterdam en de regio is dus niet aan de orde,’’ aldus Boog.