Parkeerterrein bij station Diemen rest van het jaar dicht

Het parkeerterrein bij station Diemen (centrum) is vanaf maandag 17 augustus niet meer te gebruiken. Die afsluiting geldt tot vrijwel het eind van dit jaar, blijkt uit een reeks op het terrein aangebrachte borden. Daarop staat dat er -vanwege laden en lossen- niet geparkeerd mag worden vanaf 17 augustus 06.00 uur tot 12 december van dit jaar. Het grote parkeerterrein, waar geen tarieven en ook geen blauwe zone gelden, is ook in trek bij buitenlanders die naar Schiphol reizen. Op dit moment staan er onder meer auto’s uit Duitsland, Polen, Groot-Brittannië en Zweden. De parkeerplaats moet verdwijnen voor de aanleg van een tijdelijke omleidingsroute en overweg in verband met de aanleg van het spoorviaduct in de Ouddiemerlaan. Dat het nu al verdwijnt, is niet in de planning van werkzaamheden op de speciale website van dat project aangegeven. In de directe omgeving is ook een deel van de Harmonielaan al enige tijd opgebroken en niet bereikbaar.