GGD Amsterdam belt contacten coronapatient niet meer na

De GGD Amsterdam, die ook Diemen bestrijkt, belt niet meer standaard alle contacten van mensen bij wie een coronabesmetting is geconstateerd. Een besmet persoon moet voortaan zelf zijn contacten waarschuwen. Als zo’n contact klachten krijgt en besmet blijkt, wordt deze alsnog gekoppeld aan de besmette persoon. Volgens de GGD Amsterdam wordt het onderzoek zo efficienter en meer risicogestuurd ingericht. Wel voert de dienst het aantal bron- en contactonderzoeken (BCO) voor corona verder op. Het daarmee belaste team is inmiddels uitgebreid tot 70 personen terwijl nog eens 60 medewerkers momenteel getraind worden. Daarmee hoopt de GGD eind augustus over ongeveer 150 BCO-medewerkers te beschikken. Eerder verklaarde een woordvoerder tegenover AT5 dat een gebrek aan personeel de reden was voor het minder nabellen.