Diemen krijgt code rood door toename coronabesmettingen

Diemen heeft de status rood gekregen wat betreft coronabesmettingen. Dat is het gevolg van het feit dat er de laatste zeven dagen 17 nieuwe besmettingen zijn geconstateerd waarvan acht op maandag. Omgerekend betekent dat 54 besmettingen per 100.000 inwoners terwijl de rode status geldt voor gemeenten met meer dan 50 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners per week. Ook buurgemeente Ouder-Amstel met Duivendrecht is in de rode status terecht gekomen. Amsterdam heeft al geruime tijd de status rood. In Duitsland, waar de kleurcodes in tegenstelling tot in Nederland al wel door de autoriteiten worden gebruikt om de coronaverspreiding te volgen, kan de code rood leiden tot een lokale lockdown, aldus internetbedrijf Innouveau in Rotterdam dat de dagelijkse aantallen besmettingen verwerkt.