‘Code rood’ voor corona Diemen heeft geen directe gevolgen

De ‘code rood’ die Diemen heeft vanwege een relatief sterke toename van het aantal coronabesmettingen, heeft geen directe gevolgen voor het coronabeleid. Dat stelt de gemeente Diemen op Facebook in reactie op onrust die is ontstaan na een bericht van diemerkrant.nl. ‘’Dat vraagt enige uitleg. Het is zo dat de onderliggende cijfers aangeven dat het aantal besmettingen in Nederland oploopt en dat is ook in Diemen duidelijk het geval. In de afgelopen dagen steeg het aantal gemelde besmettingen in Diemen met 17. Dat is zorgelijk. Daarom blijven we ook benadrukken dat het erg belangrijk is om de gedragsregels van afstand houden en drukte vermijden te blijven volhouden.’’ Het hier gebruikte coderingssysteem is in Nederland overigens niet in gebruik, maar ontleend aan elders, aldus de gemeente. diemerkrant.nl heeft ook aangegeven dat de code, die op Twitter verscheen met betrekking tot Diemen, wel in Duitsland maar niet in Nederland wordt toegepast. ‘’De aangegeven code rood voor Diemen heeft geen officiële status en ook geen directe consequenties. Uiteraard worden de oplopende cijfers nader bekeken. Als er specifieke maatregelen nodig zijn, dan zullen die genomen worden,’’ aldus de gemeente.